Stadsschuur 1 te Middelburg  |  Routebeschrijving
A A

Ethische vragen

Mensen verschillen in hun opvattingen over het leven. Iemands opvatting, kerkelijke achtergrond of overtuiging bepalen tot op zekere hoogte de keuzes en beslissingen die een mens in het leven maakt. Dit geldt ook voor artsen. Voordat u kiest voor een huisarts is het belangrijk te weten hoe deze over bepaalde dingen denkt. Ons uitgangspunt is dat iedere patiënt, ongeacht zijn of haar achtergrond, goed geholpen moet kunnen worden in onze praktijk. Wij zorgen er ook voor dat onze medewerkers met dit uitgangspunt werken.

Uitgangspunt

Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat we elk probleem waarmee u bij ons komt, serieus willen nemen. Of het nu gaat om klachten die passen bij levensbedreigende aandoeningen of bij ‘kleine kwalen’. Of het nu gaat om een ‘eenvoudige klacht’ of een probleem waar ethische dilemma’s bij spelen. Wij staan er altijd open voor, om met u te spreken over de zaken waar u mee zit.

Anticonceptie

U kunt in onze praktijk terecht om een geschikte vorm van anticonceptie te bespreken. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden en kunnen samen met u bespreken wat bij uw situatie past.

Ongewenst zwanger

De morning after pil is zonder recept bij de apotheek verkrijgbaar.

Als u ongewenst zwanger bent geraakt, kunt u best schrikken en voor een moeilijke keuze komen te staan. De beslissing die u maakt, zal bepalend zijn voor hoe uw toekomst eruit zal gaan zien. Daarom vinden we het belangrijk dat u een keuze maakt, waar u blijvend achter kunt staan. U kunt altijd een afspraak maken om hierover met een van ons te praten. Eventueel kunnen wij u ook verwijzen om u hierbij te begeleiden.

Zie ook www.siriz.nl of https://fiom.nl/

Levenseinde

Misschien denkt u wel eens na over uw levenseinde. Daarover praten is niet altijd makkelijk. Toch is het heel belangrijk om op tijd met uw arts te praten over uw wensen en verwachtingen rond uw levenseinde. Zo kunt u ervoor zorgen dat u in het laatste deel van uw leven de zorg krijgt die bij u past. Wilt u zo lang mogelijk behandeld worden? Of zijn er grenzen aan wat u wilt? En welke begeleiding verwacht u van uw dokter?

Wij willen graag weten hoe u over uw levenseinde denkt, ook als het levenseinde nog heel ver weg is. Daarom nemen wij soms zelf het initiatief hierover met u te spreken.

Euthanasie wordt door de artsen in onze de praktijk niet uitgevoerd. Mocht u echter deze wens hebben, dan kunt u daarover wel een gesprek aanvragen. Wij hebben afspraken gemaakt met een collega-huisarts waar we u heen kunnen verwijzen als een euthanasieverzoek actueel wordt.

Zie ook https://www.thuisarts.nl/levenseinde

Actueel

30/11

Verbouwing praktijk
Om goede zorg te kunnen blijven leveren, willen wij de praktijk verbouwen. Dit zal plaatsvinden in januari en februari 2...

Lees meer
30/08

Uitloop van de spreekuren
U moet regelmatig wachten op de huisarts tijdens het spreekuur. Dat wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Er kan een...

Lees meer
Archief