Stadsschuur 1 te Middelburg  |  Routebeschrijving
A A

Nieuwsbrief mei 2022 huisartspraktijk

Onderstaande nieuwsbrief is naar de voor ons bekende patiënten gestuurd per email. Wanneer uw email niet bekend is bij ons kunt u dit mailen naar de praktijk.

Nieuwbrief huisartsenpraktijk

Beste patiënten van de huisartsenpraktijk. Wij zijn van plan om af en toe een nieuwsbrief naar u te sturen met nieuwe informatie over onze huisartsenpraktijk. Hopelijk bent u hiermee weer op de hoogte van de ontwikkelingen in de praktijk.

Associatie
Per 1 januari 2022 vormen dokter Kasse, dokter van de Vreede en dokter van Vijven een maatschap. Zij zijn als praktijkhouder verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de praktijk. Zij zullen er alles aan doen om alles in de praktijk zo goed mogelijk te organiseren. Met het team enthousiaste medewerkers! Mochten er zaken beter kunnen, dan horen we dat graag.

Nieuw gebouw
We zijn erg gehecht aan ons praktijkgebouw, de getijdenmolen uit 1551. Maar er zijn ook belangrijke nadelen aan het gebouw. Na de fusie met praktijk Lankhorst in 2020 is het gebouw maar net groot genoeg. De trap moet nu veel vaker gebruikt worden en dat is lang niet voor iedereen mogelijk. Het klimaat is bij vrieskoude of zomerhitte niet aangenaam. Er is weinig parkeerruimte. Daarom oriënteren we ons op een nieuw praktijkgebouw. We proberen ruimte te vinden in het centrum (zuidwest kant), Stromenwijk, ’t Zand of Griffioen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we er iets over schrijven in een nieuwsbrief of op onze website. We verwachten dat de zoektocht best wel wat tijd in beslag kan nemen.

Thuisarts.nl
We horen vaak dat mensen op internet informatie over gezondheid opzoeken. Dat kan heel nuttig zijn. Wij brengen de website thuisarts.nl nog eens onder uw aandacht. Hierop is betrouwbare en bruikbare informatie te vinden. Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl 

Positieve gezondheid
Wij merken dat de benadering die we als zorgverlener meestal kiezen, niet altijd voldoet. We focussen soms teveel op de aandoening die mensen hebben. Alle aandacht gaat dan uit naar de klachten en gezondheidsproblemen van patiënten, en hoe we die kunnen oplossen. We hebben ervoor gekozen om soms een andere invalshoek te kiezen: die van Positieve Gezondheid. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Misschien zullen we u een keer vragen om een vragenlijst in te vullen hierover. Of we stellen voor om een goed gesprek te hebben over wat waardevol is in uw leven. Kijk voor meer informatie op https://www.iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/.

Landelijk Schakelpunt (LSP)
We willen u ook informeren over de mogelijkheid om de uitwisselingen van uw medische gegevens beter te laten verlopen. Wanneer u hier toestemming voor geeft kan uw huisarts, de huisartsenpost, uw apotheek en het ziekenhuis uw dossier beter raadplegen. Uiteraard gebeurt inzage in uw dossier alleen wanneer dat nodig is (wanneer behandeling nodig is).
U vindt meer info hier: https://www.volgjezorg.nl/
Wanneer u hier toestemming voor wilt geven kan dit voor u eenvoudig via deze website met uw DigiD: https://persoonlijk.volgjezorg.nl/

Praktijkondersteuner (POH)
Wanneer u controle krijgt van de praktijkondersteuner (voor uw bloeddruk, cholesterol, luchtwegklachten zoals astma of COPD) willen we u het volgende melden:
– we verwachten u minimaal één keer per jaar op controle, dat is meestal rond uw geboortemaand
– wanneer u bloed moet prikken krijgt u daar als het goed is vanzelf een uitnodiging voor, u kan dan naar het laboratorium waarna u zelf een afspraak bij de praktijkondersteuner kan inplannen via de assistente. De praktijkondersteuner bespreekt met u hoe het gaat en hoe de uitslagen zijn. Natuurlijk is er ruimte voor uw vragen.
– wanneer u thuis een bloeddrukmeter hebt is het goed om vooraf enkele keren te meten en deze waardes mee te nemen naar de praktijkondersteuner.

Vriendelijke groeten van het team huisartsenpraktijk de Getijdenmolen

Naar archief

Actueel

22/02

Informatieavond schildklieraandoeningen
Informatiebijeenkomst Schildklieraandoeningen Locatie:                Ontmoetingskerk Goes Kornetst...

Lees meer
22/02

Mantelzorgwaardering gemeente Middelburg
We werden via mantelzorgorganisatie Manteling op het volgende geattendeerd: Tot en met 30 april kunnen inwoners van W...

Lees meer
Archief